Az Egyházak Világtanácsa a jeruzsálemi szent helyek fokozottabb védelmére szólít fel

A jeruzsálemi keresztény helyszínek, köztük a legutóbb az Olajfák hegye lábánál található templom elleni támadások sorozatát követően az Egyházak Világtanácsa csatlakozik a szent helyek védelmére irányuló felhívásokhoz. Ez a legutóbbi példája a keresztények, templomaik és temetőik elleni támadásoknak a Szentföldön.

A kelet-jeruzsálemi Olajfák hegye lábánál álló templomot március 19-én támadták meg, ezt követően az Egyházak Világtanácsának főtitkára, Jerry Pillay felhívást tett közzé, csatlakozva a jeruzsálemi ortodox patriarkátushoz. III. Teofil pátriárka felhívást intézett a keresztények és szent helyeik fokozottabb védelméért. Az Egyházak Világtanácsának főtitkára hangsúlyozta:

Szolidaritást vállalunk a jeruzsálemi patriarkátussal és mindazokkal, akik a szent helyek védelmét szorgalmazzák. Megismételjük felhívásainkat, hogy biztosítsanak védelmet a keresztény ünnepek idején és a minden vallási közösség számára fontos napokon

Az Egyházak Világtanácsa szükségesnek tartja, hogy a közeljövőben elősegítse a kulcsfontosságú vallási vezetők találkozóját annak érdekében, hogy megvitassák, mit lehet tenni a vallási vezetők, a szent helyek és intézményeik elleni támadások megakadályozása érdekében.

Ez a szörnyű támadás, amely a jelek szerint szándékosan vallási vezetők ellen irányult, a nemzetközi jog kirívó megsértése

– fogalmazott Jerry Pillay. 

Forrás: Vatican News

A címlapkép forrása: Vatican News

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre