Stand-Up Comedy: LMBTQ+ barát humoristákkal érzékenyítene a Labrisz 

Vannak köztetek olyan nagydumások, akik jól tudnak mesélni, és mindig meg tudják nevettetni a baráti kört, a kollégákat? Lapulnak el nem mondott sztorik az íróasztalfiókban, virtuális mappába rejtve vagy felhőbe mentve? Akadnak olyan arcok köztetek, akik szívesen kiállnának, és megdolgoztatnák kicsit az LMBTQ+ közösség rekeszizmait? Talán szívesen standupoltatok volna már közönség előtt, de nem volt rá alkalmas terep? Vagy pont, hogy hétről hétre előálltok valami poénnal, ami betalál egy rögtönzött közönségnél? Ugye ti is jobb LMBTQ+ poénokat tudtok, mint amik aktuálisan keringenek a média áramlataiban? Mi szívesen teremtünk teret, hogy egyedi humorotok és tehetségetek értő és érdeklődő fülekre találjon – írta a Labrisz Leszbikus Egyesület a közösségi oldalán. 

A felhívás szerint pályázati anyagokat várnak olyan személyektől, akik LMBTQ+ barát módon tudnak vicceket mesélni. Az első, bemutatkozó stand-up estet június 23-án tartják a Labrisz-est keretében, ahol a legjobb tíz versenyző állhat a publikum elé, majd a legjobb háromnak lehetősége lesz még nagyobb közönség előtt fellépni. 

Ahogy arról mi is beszámoltunk már, a Labrisz kifejezetten aktív tevékenységet folytat az elmúlt időszakban, ugyanis nem elég, hogy pedagógusokat érzékenyítenek, még a szülőknek is indítottak szexuális nevelést célzó programokat.

Szülőket és tanárokat érzékenyítene a Labrisz Leszbikus Egyesület

Egy másik projektjükben pedig vidéken is meghirdetik a Befogadó terek elnevezésű, iskolákat és munkahelyeket célzó rendezvényeket, amelyeket külső helyszíneken valósítanak meg, miután a gyermekvédelmi törvény miatt kiszorultak az iskolákból. 

A címlapképen LMBTQ-tüntetés a Sándor-palota előtt 2021. június 16-án (Fotó: Szennyes Krisztián, vasarnap.hu)

Iratkozzon fel hírlevelünkre