Új titkárt neveztek ki az Evangelizációs Dikasztériumban

Ferenc pápa Fortunatus Nwachukwu nigériai érseket nevezte ki az Evangelizációs Dikasztérium új titkárává, az Első evangelizáció és az Új sajátos egyházak szekciójába.

A pápa március 15-én a nigériai születésű Fortunatus Nwachukwu érseket nevezte ki az Evangelizációs Dikasztérium, az Első evangelizáció és az Új sajátos egyházak szekció titkárává. A Szentszék Sajtóterme jelentette be a pápai kinevezést.

Nwachukwu érsek, Acquaviva címzetes érseke 2021. december 17-e óta a Szentszék állandó megfigyelőjeként szolgál az Egyesült Nemzetek Szervezete és a Genfben működő szakosított intézményei, valamint a Kereskedelmi Világszervezet mellett. A Szentszék képviselőjeként szolgált a Nemzetközi Migrációs Szervezetnél is.

Az 1960-ban született Nwachukwu érseket 1984-ben szentelték pappá a nigériai Umuahia egyházmegyében, majd 1990-ben inkardinálták az abai egyházmegyébe. 2012-ben XVI. Benedek pápa nicaraguai apostoli nunciussá nevezte ki, és Acquaviva címzetes érsekévé tette. Később az Antillákon szolgált, 2017-től Trinidad és Tobago, valamint Barbados, Dominika, Jamaica, Saint Kitts és Nevis, Saint Vincent és Grenadine-szigetek, valamint Guyana apostoli nunciusaként. Nwachukwu érsek 2018-tól kezdve az apostoli nuncius szerepét is ellátta Saint Luciában, Grenadában, a Bahamákon, Suriname-ban és Belize-ben.

Forrás: Vatican News

A címlapkép forrása: Vatican News

'Fel a tetejéhez' gomb