Ferenc pápa felkérte a harcban álló országokat, hogy tartsák tiszteletben a vallási helyeket

Ferenc pápa az általános kihallgatása végén a Szűzanyára, a Szenvedők vigaszára és a Béke királynőjére bízta az orosz agresszió áldozataként szenvedő népet. A pápa szerdán felhívással egészítette ki ezeket az imákat: Kérem a harcoló feleket, hogy tartsák tiszteletben a vallási helyeket.

A Szentatya kiváltképpen a kijevi Lavra-kolostor ortodox szerzetesnőire emlékeztetett. A pápa hangsúlyozta az országban bármilyen felekezetű megszentelt életű személyek fontosságát.

A megszentelt életű szerzetesnők, az imának szentelt emberek – legyenek azok bármilyen felekezetűek is – Isten népének támaszai

– figyelmeztetett Ferenc pápa, majd tekintete ezután Malawira irányult, a Freddy pusztító trópusi ciklon által sújtott földre, amely három hét leforgása alatt körülbelül 130 ember halálát okozta, különösen Blantyre városát érintve, és nagy pusztítást és káoszt eredményezett.

Imádkozom az elhunytakért, a sebesültekért és a kitelepítettekért. Az Úr támogassa azokat a családokat és közösségeket, amelyeket ez a csapás leginkább próbára tett

– mondta a pápa. Végül köszönetet mondott Argentína politikusainak és társadalmi vezetőinek, akik jókívánságukat küldték a pápasága tíz éves évfordulójára, amelyet március 13-án ünnepelt az egyház. A pápa kívánsága, hogy a levél megfogalmazásában mutatott egységet jó lenne az életben és a mindennapi munkában is fenntartani, hogy a nemzetet együtt, közös párbeszédet folytatva vigyék előre.

Köszönöm ezt a gesztust. Az jut eszembe, hogy elmondjam önöknek – ahogy most összegyűltek, hogy aláírják ezt a levelet –, milyen jó lenne, ha újra egységet alkotnának, hogy beszélgessek, megvitassák a dolgokat és előre vigyék az országot

– mondta Ferenc pápa.

A cikket teljes terjedelmében a Vatican News oldalán olvashatják.

Forrás: Vatican News

A címlapképen  Ferenc pápa az ukrajnai háborúról ‘Freedom On Fire: Ukraine’s Fight for Freedom’ címmel készített ukrán-brit-amerikai dokumentumfilm vetítésén Vatikánvárosban 2023. február 24-én, az Oroszország által Ukrajna ellen indított háború elsõ évfordulóján.
MTI/EPA/Vatikáni Média

Iratkozzon fel hírlevelünkre