Ferenc pápa: Ne feledkezzünk meg a háborútól szenvedő testvéreinkről!

Ferenc pápa idén is egy római plébánián végez bűnbánati szertartást a „24 óra az Úrért” nagyböjti ájtatosság keretében. A Szentatya köszöntötte a római és számos országból érkezett híveket, külön megemlítve a madridi és spliti zarándokokat.

Ferenc pápa bejelentette, hogy pénteken, március 17-én és szombaton, március 18-án ismét sor kerül a „24 óra az Úrért” elnevezésű egyházi kezdeményezésre, amely az imádságnak és a kiengesztelődés szentségének szentelt idő. Péntek délután Ferenc pápa egy római plébánián bűnbánati szertatást végez. Emlékeztetett rá, hogy az egy évvel ezelőtti bűnbánati szertartáson, a Mária Szeplőtelen Szívének tett ünnepélyes felajánlás alkalmával a béke ajándékáért fohászkodott.

Ne hagyjuk, hogy bizalmunk csüggedjen, ne hagyjuk, hogy reményünk megingjon!

– hangzott a pápa buzdítása.

Az Úr mindig meghallgatja a kéréseket, amelyeket népe a Szűzanya közbenjárására intéz hozzá. Maradjunk egységesek a hitben és a szolidaritásban a háborútól szenvedő testvéreinkkel; mindenekelőtt ne feledkezzünk meg a meggyötört ukrán népről

! – mondta Ferenc pápa, majd imáikat kérve kívánt szép vasárnapot a Szent Péter teret a tavaszi napsütésben megtöltő hívektől. Itt emlékeztetünk rá, hogy Ferenc pápa 2015. április 11-én, Húsvét második, vagyis az Isteni Irgalmasság vasárnapjának vigíliáján, pápasága harmadik évében tette közzé Misericordiae Vultus bulláját, amellyel meghirdette az irgalmasság rendkívüli jubileumát, valamint a „24 óra az Úrért” elnevezésű ájtatosságot, hangsúlyozva a kiengesztelődés szentségének fontosságát. Ez teszi ugyanis kézzelfoghatóvá az irgalmasságot.

A gyónás minden bűnbánó számára a valódi belső béke forrása lesz (Misericordiae vultus, 17.)

– írta bullájában a pápa. A kezdeményezéshez az egyházmegyék minden évben világszerte csatlakoznak.

Forrás: Vatican News

A címlapképen Ferenc pápa heti általános audienciájára érkezik a vatikáni Szent Péter téren 2023. március 8-án.
MTI/AP/Andrew Medichini

Iratkozzon fel hírlevelünkre