Megtöltötte az arénát a világhírű ausztrál-amerikai prédikátor – fotógaléria

Nick Vujicic üzenetében a békesség, a béke iránti vágyat erősíti szerte a világban – hangsúlyozta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az esemény előtti budapesti sajtótájékoztatóján.

Aki találkozott már Nick Vujiciccsal, az elmondhatja, hogy erőt ad neki – fogalmazott az államtitkár, aki szerint az előadó magyarországi látogatásának óriási jelentősége van, mert a vele való találkozás mindig segítséget nyújt abban, hogy könnyebben leküzdjük a gondjainkat, bajainkat, fájdalmainkat.

„Látjuk, milyen világban élünk, érezzük a békétlenséget, látjuk, mennyi szenvedés van a világban. Sajnos a szomszédunkban dúló háború is erősíti ezt” – közölte Soltész Miklós, hozzátéve: „bennünk, magyarokban a békesség vágya van”, és Nick Vujicic is a békességet üzeni egy békétlenséggel, szenvedéssel teli világban.

Vujicic március 11-én a Papp László Budapest Sportarénában tartott előadást telt ház előtt. Az eseményt az Ez az a nap! Alapítvány és a Nem Adom Fel Alapítvány is támogatta.

A képre kattintva galéria nyílik!

Nicholas Vujicic szerb emigráns szülők gyermekeként, karok és lábak nélkül született 1982-ben Ausztráliában. A szülőket először sokkolta az állapota, ám később mindenben támogatták őt, hogy minél önállóbb életet tudjon élni.

A férfi bal lába helyén csupán két lábujj van, amelyek segítségével ma már tud boldogulni a mindennapokban: sok gyakorlással és akaraterővel megtanult egyebek mellett írni, gépelni, a számítógépet használni. Életének célja és értelme végül az lett, hogy meséljen embertársainak Isten szeretetéről, és megerősítse őket abban, hogy valósítsák meg álmaikat;

17 évesen kezdett prédikációkat és előadásokat tartani iskolákban és egyházi rendezvényeken, azóta a világ minden táján tart előadássorozatokat. Magyarországon 2013-ban, 2016-ban és 2019-ben is járt.

Nick Vujicic 2002-ben az Egyesült Államokba, Kaliforniába költözött. 2012-ben megnősült, négy gyermeke született.

(Forrás: MTI)

Fotók: Vasarnap.hu/Szennyes Krisztián

Iratkozzon fel hírlevelünkre