Menczer Tamás: Aki nem akar azonnali tűzszünetet, az háborúpárti

A baloldali politikusok felszólalásai után egyértelművé és világossá kell tenni: aki nem akar azonnali tűzszünetet, aki nem akar azonnali békét, az valójában nem békét akar, az a háború folytatását akarja, tehát háborúpárti – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebookon megosztott videójában.

Menczer Tamás a videóban, amelynek az elején három ellenzéki politikus parlamenti felszólalásaiból vágtak be részleteket, azt mondta, hogy a magyar baloldali politikusok a háború folytatását akarják, ezért háborúpártiak.

„Azt mondják a baloldali politikusok, hogy a háborúnak folytatódnia kell addig, amíg Ukrajna nem győz. Ezt az állítást – bár nem értek egyet vele – egy ukrán politikustól el tudnám fogadni, de egy magyartól soha”

– fogalmazott az államtitkár.

Úgy folytatta, egyrészt azért nem tudná elfogadni, mert Magyarország alapvető érdeke a béke, és Ukrajnát soha nem helyezhetjük Magyarország elé. „Magyarország az első” – hangsúlyozta.

„Másrészt a háború folytatása azért is elfogadhatatlan, mert ebben a háborúban senki nem győz, és nem is fog győzni. Ebben a háborúban mindenki veszít” – emelte ki a politikus.

Menczer Tamás hozzátette: harmadrészt meggyőződése, hogy mindenkinek a béke lenne a legjobb, az ukránoknak is.

„Magyarország és a magyar kormány a béke pártján áll” – húzta alá Menczer Tamás.

(MTI)

A címlapkép forrása: Facebook/Menczer Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre