Ferenc pápa üzent a fiataloknak: tegyetek bátran tanúságot arról, hogy az Evangélium szabaddá tesz

Ferenc pápa jókívánságait fejezte ki az Egyesült Királyságban megtartott katolikus fiatalok legnagyobb kongresszusának és lelki közelségéről biztosította őket. Reményének adott hangot, hogy a fiatalok mint Mária, Isten Anyja, azonnal válaszolnak az Úr hívására, hogy kövessék Őt.

A „Flame” (Láng) elnevezésű találkozót március 4-én rendezték meg a londoni Wembley Arénában a lisszaboni Ifjúsági Világtalálkozóra való előkészület jegyében. Dominic Howarth atyának, a rendezvény szervezőcsoportja elnökének küldött táviratában, amelyet Pietro Parolin bíboros államtitkár látott el kézjegyével, a pápa imáiról biztosítja és kéri, hogy Isten áldja meg a közösen eltöltött időt, hogy az ima, a zene, a tanúságtételek, valamint a Krisztussal és egymással való barátság megosztása révén minden jelenlévő megerősödjön hitében és a szeretetben, valamint bátran tanúskodjon az Evangélium üzenetéről, amely szabaddá tesz minket.

A pápa reméli, hogy a fiatalok, mint Isten Anyja, Szűz Mária, azonnal válaszolnak az Úr hívására, hogy kövessék Őt. Továbbá buzdítja őket a Christus Vivit kezdetű apostoli buzdítást idézve, hogy legyen bátorságuk másnak lenni, más álmokat mutatni, amelyeket ez a világ nem kínál fel, valamint tanúságot tenni a nagylelkűség, a szolgálat, a tisztaság, a lelkierő, a megbocsátás, a hivatáshoz való hűség, az imádság, az igazságosságért és a közjóért való küzdelem, a szegények iránti szeretet értékéről és a társadalmi barátság szépségéről. Végezetül a pápa áldását adja az angliai fiatalokra a bölcsesség, az öröm és a béke zálogaként Jézusban, az Úrban, a résztvevőket és a családokat a Walsinghami Szűzanya közbenjárására bízva.

A „Flame” a legnagyobb katolikus ifjúsági rendezvény az Egyesült Királyságban, amelyet idén 150 nappal a lisszaboni Ifjúsági Világtalálkozó előtt tartottak meg. A 2023-as portugáliai találkozó mottója: „Kelj fel!”. A témaválasztást a bibliai idézet ihlette: Mária felkelt, és sietve elindult (vö. Lk 1,39). A szervezők magyarázata szerint: keljünk fel a járvány után, keljünk fel fiatal katolikusként, keljünk fel – ahogy Szűz Mária tette – és induljunk el meglepő és gyönyörű kalandunkra, amely a katolikus hitünk.

A cikket teljes terjedelmében a Vatican News oldalán olvashatják.

Forrás: Vatican News

A címlapképen Ferenc pápa a római Colosseum elõtt a hagyományos nagypénteki kálváriajárás, a Via Crucis (keresztút) alatt 2022. április 15-én.
MTI/EPA-ANSA/Riccardo Antimiani

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre