Ma van az ima nemzetközi világnapja

Az imanap hagyománya a 19. század végéig nyúlik vissza. Eleinte keresztény amerikai nők imádkoztak ezen a napon békéért, a világ gyermekeinek jólétéért és az emberek közti egyenlőségért. 1920 óta az imanap hivatalos időpontja minden évben március első péntekje.

Magyarország 1985-ben csatlakozott a mozgalomhoz, a program hazai előkészítéséért a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának női bizottsága a felelős. Bár eredetileg a keresztény nők imanapjának nevezik, férfiak is csatlakozhatnak.

Minden évben más ország dolgozza ki az évi liturgia anyagát, amelyet elküld a többi országnak, akik ez alapján készítik elő helyben az imanapot.

Idén Tajvan volt a soros a program megírásában. Mottónak a „Hallottam a hitetekről” igerészt választották, az imádkozás témája pedig Pál apostol efezusiakhoz írt első levelének 15-19. verse. 

„Én tehát, miután hallottam az Úr Jézusba vetett hitetekről és a bennetek minden szent iránt megnyilvánuló szeretetről, szüntelenül hálát adok értetek, amikor megemlékezem rólatok imádságaimban; és kérem, hogy a mi Urunk Jézus Krisztus Istene, a dicsőség Atyja adja meg nektek a bölcsesség és a kinyilatkoztatás Lelkét, hogy megismerjétek őt; és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok: milyen reménységre hívott el minket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a szentek között, és milyen mérhetetlenül nagy az ő hatalma rajtunk, hívőkön”.

Forrás, fotó: World Day Of Prayerer

Iratkozzon fel hírlevelünkre