Latorcai Csaba a KDNP és az RMDSZ együttműködésének erősítéséről egyeztetett Kolozsváron

A KDNP és az RMDSZ együttműködésének tovább erősítéséről egyeztetett Dr. Latorcai Csaba Kolozsváron a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ügyvezető elnökével, Balázs Attilával. 

A látogatás fő célja az volt, hogy a jövőben még szorosabbá lehessen tenni a magyar-magyar, ezen belül is a KDNP és az RMDSZ közötti kapcsolatokat. 

A két tisztségviselő áttekintette az erdélyi magyarság helyzetét, és kifejezték abbéli szándékukat, hogy közös események, programok szervezésével kívánják erősíteni a kereszténydemokrata politizálást a magyarság körében. 

Emellett megállapodás született arról, hogy közös fellépést kívánnak tenni a hagyományos keresztény értékek, a nemzeti közösség, és a családok védelme érdekében, tekintve, hogy ezen értékek napjainkban egész Európában támadás alatt állnak, viszont a keresztény emberek, keresztény pártok és közéleti szereplők összefogásával elejét lehet venni a támadásoknak, megőrizve az európai és annak részeként a magyar kultúrát a keresztény gyökerekkel együtt. 

A címlapkép forrása: Kereszténydemokrata Néppárt Sajtóosztálya

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre