Latorcai Csaba: A magyar diákokat és kutatókat semmilyen hátrány nem érheti!

Latorcai

Tovább folytatódnak az Erasmus+ és a Horizont Europe programok – emelte ki Latorcai Csaba területfejlesztési miniszterhelyettes parlamenti felszólalásában kedden. A parlamenti államtitkár szót ejtett arról is, hogy az összeférhetetlenség feloldása érdekében miniszterek, államtitkárok, miniszteri- és kormánybiztosok is lemondtak az egyetemi kuratóriumokban betöltött tagságukról – ellentétben a baloldallal.
 
Latorcai Csaba beszédében hangsúlyozta, ha szükséges, akkor a magyar költségvetés is helytáll annak érdekében, hogy a magyar diákok továbbra is utazhassanak külföldre tanulmányaik folytatására, és a magyar egyetemek továbbra is részesei legyenek a nemzetközi kutatási együttműködéseknek.
Tehát a magyar diákokat és a magyar kutatókat semmilyen hátrány nem érheti!
– emelte ki a parlamenti államtitkár. Az egyetemi kuratóriumokból való kilépésekről elmondta, hogy bár a baloldalon folyamatosan azt követelik, hogy hivatalban lévő politikusok ne kaphassanak helyet az alapítványi irányítású egyetemek kuratóriumaiban, Veres Pál, Miskolc DK-s polgármestere jelenleg is a Miskolci Egyetem kuratóriumi tagja.

Forrás: Latorcai Csaba/Facebook

A címlapképen Latorcai Csaba területfejlesztési parlamenti államtitkár látható a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Keresztény felelősségünk a teremtett világban című kongresszusán az Országház Felsőházi termében 2022. szeptember 17-én. Forrás: MTI/Illyés Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre