Agresszívan reagáltak, majd rácsapták az ajtót az újságírónőre váci baloldali politikusok

Fehér Zsoltot, az eredetileg jobbikos politikust önkormányzati lakásügyben kérdezte volna a 0627.hu, azonban a váci önkormányzati képviselő próbált kitérni a kérdések elől, míg a képviselőtársa, Kászonyi Károly akadályozta a stábot a munkavégzésben, eltolta az útból az újságírónőt, majd a válaszok helyett rácsapta az ajtót – derül ki a térségi híroldal videójából. 

Decemberben nyilatkozta stábunk kérdésére Fehér Zsolt az Emberi Kapcsolatok Bizottságának elnöke, hogy megvizsgálják Faludi Szilvia ügyét, amennyiben a Fidesz-KDNP képviselői kérelemmel élnek. Vácon a Városházán a februári képviselő-testületi ülést követően szerettük volna feltenni kérdéseinket Fehér Zsolt részére, ám a baloldali összefogás frakció képviselője elmenekült kameránk elől, míg Kászonyi Károly képviselő akadályozta stábunkat munkavégzés közben – írták. 

Ahogy arról beszámoltak, Faludi Szilvia lakásügyében a váci baloldali összefogás képviselője, Fehér Zsolt még tavaly ígérte meg egy interjú során, hogy abban az esetben, ha a Fidesz-KDNP képviselői hivatalos kérelmet nyújtanak be, felülvizsgálja a bizottság a korábbi döntését. Pető Csilla ezt meg is tette, de a kérelmére semmilyen válasz nem érkezett. 

Pető Csilla azért nyújtotta be a kérelmet, hogy elérje, vizsgálják felül a döntést, amely alapján a Bölcsődék és Fogyatékosok Intézménye akkori igazgató-helyettesének, a 600 ezer forintot meghaladó jövedelemmel rendelkező Faludi Szilviának adtak két évre havi 25 ezer forintért egy másfél szobás önkormányzati lakást tavaly januárban.

Kászonyi Károlynak nem ez az első hasonló ügye. A Mandiner is beszámolt róla korábban, hogy sértegette az újságírókat, a Hír TV kameráját pedig ki is kapcsolta a képviselő Márki-Zay Péter váci utcafórumán tavaly márciusban. A lap szerint Kászonyi Károly trágár szavakkal illette a megjelent újságírók egy részét, és tettleg is fellépett a Hír TV tudósítójával szemben.

A címlapkép forrása: Facebook/0627.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre