Dr. Nagy Ákos: A gyurcsányista baloldal teljesen tönkretette a miskolci közbiztonságot

„Az utóbbi napok eseményei ismét rávilágítanak arra, amit mi már sokszor elmondtunk az előző években: folyamatosan romlik a miskolciak szubjektív biztonságérzete, a város több pontján sem sikerül fenntartani a rendet” – írta közleményében Dr. Nagy Ákos, a Fidesz városi frakcióvezetője, amelyben rávilágít, hogy három és fél év alatt kritikán aluli lett a városi közbiztonság és biztonságérzet, egyre rosszabb a helyzet, nemhogy nem tett a város a közrend fenntartásáért és előremozdításáért, hanem épp ellenkezőleg.

„Legutóbb az Újgyőri főtéren követtek el fiatalkorúak csoportos rablást, néhány napja pedig arról kaptunk hírt, hogy egy fiatal lányt zaklattak a villamoson és lövöldözéssé fajult egy verekedés egy megállóban. Lassanként már tényleg úgy érezhetjük magunkat, mintha egy amerikai akciófilmben lennénk, pedig ez csak a szomorú valóság Miskolcról” – jegyzi meg a helyi frakcióvezető.

Majd kiemeli, hogy „2019-ben még volt seriff-rendszer, voltak kiképzett kutyás járőrök, volt lovas mezőőrség. Azóta mindez megszűnt, radikálisan lecsökkent a rendészet létszáma, ezzel párhuzamosan pedig növekedni kezdett a közterületen elkövetett bűnesetek száma, a garázdaság és a kéregetés is. Sokan csak menekülnek az összeverődött bandáktól és az önkívületi állapotban lévő, kábult fiatalkorúaktól”. 

„Sunyi módon hallgat az elmúlt napok eseményeiről a város felelős alpolgármestere és a rendészeti bizottság DK-s elnöke, Szilágyi Szabolcs is. A gyurcsányista baloldal három és fél év alatt teljesen tönkretette a miskolci közbiztonságot. Ha Gyurcsánynak a miskolci közgyűlésben ülő emberei eddig nem tudtak semmit sem tenni Miskolc közbiztonságáért, akkor a következőkben sem várhatunk mást” – teszi hozzá Dr. Nagy Ákos. 

„Felszólítjuk a városvezetést, hogy azonnal cselekedjen, mert ha ezt nem teszi meg, akkor Miskolc évtizedekre csúszik vissza az időben, amikor sötétedés után már senkinek nem volt ajánlatos kimozdulni!”.

A címlapképen rendőrök láthatók, miután Miskolcon az Újgyőri főtéren fiatalkorúak követtek el csoportos rablást egy másik kiskorú sérelmére 2023 januárjában. Forrás: Facebook/Hollósy András

Iratkozzon fel hírlevelünkre