Már érthető az amerikai nagykövet ellenséges viselkedése

Mielőtt Magyarország amerikai nagykövetévé nevezték volna ki, számos komoly ügy részese volt David Pressman. Mint azt a Tűzfalcsoport kiderítette, hogy Pressman korábban egy Soros-szervezetnél is dolgozott, ami választ adhat arra, hogy az amerikai nagykövet miért indít folyamatos támadássorozatot Magyarország ellen.

Az amerikai nagykövet kiemelt pozíciót foglalt el már az Obama-kormányzat idején is. David Pressman az Egyesült Államok szenátusa által megerősített különleges politikai ügyekért felelős ENSZ-nagykövet volt. Ezen kívül Pressman képviselte az Egyesült Államokat az ENSZ Biztonsági Tanácsában. A George és Amal Clooney által létrehozott Clooney Alapítvány az Igazságosságért ügyvezető igazgatójának 2016-ban nevezték ki, ahol 2020 januárjában ért véget a szolgálata.

Az új nagykövetről viszonylag nehéz információt szerezni, így az sem kizárt, hogy próbálták „megtisztítani” az internetet a bizonyítékoktól.

A Tűzfalcsoport ennek ellenére rábukkant David Pressmann korábbi egyeteme, a New York-i Egyetem jogi kara oldalán egy olyan információra, amelyből kiderült, hogy David Pressman korábban egy Soros-szervezetnél dolgozott.

A lap kiemelte, hogy David Pressmann az American Civil Liberties Union (ACLU) chicagói szervezetének munkatársa volt. David Pressman a leírás szerint „többek között peres ügyeket, nyilvános beszédeket, oktatást és érdekérvényesítést” érintő ügyeket kezelt. Az ACLU tulajdonképpen a magyar TASZ amerikai megfelelője, akik bőven kapnak forrásokat a milliárdos spekuláns Nyílt Társadalom Alapítványától – írják.

A Tűzfalcsoport kiemelte, hogy a Biden-kormányzat tulajdonképpen nemcsak egy amerikai nagykövetet, hanem egyben Soros Gyögy katonáját is Magyarországra küldte.

A lap szerint tehát nem kell meglepődnünk azon, ha David Pressmann a jövőben is folytatja a magyar kormány elleni támadássorozatot, beleértve a magyar igazságszolgáltatásba való beavatkozást.

Forrás: Tűzfalcsoport.blogstar.hu

A címlapképen Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke látható az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet megalapításának alkalmából rendezett berlini sajtóértekezleten 2017. június 8-án. Forrás: MTI/EPA/Clemens Bilan

Iratkozzon fel hírlevelünkre