Soltész Miklós: a békéért hittel és imádsággal is tehetünk

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára úgy látja, hogy a békéért hittel is tenni lehet.

Soltész Miklós vasárnap a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Bánhorvátiban, a felújított református templomban tartott hálaadó istentisztelet után fontosnak nevezte, hogy az elmúlt években megújult templomokat töltsük meg békét óhajtó, közös imádsággal. Az államtitkár azt mondta: az elmúlt bő egy évtized aranykor volt Magyarországon a fejlesztések, ezen belül a templomfelújítások és közösségi házak építése szempontjából. Úgy fogalmazott:

a magyarok az anyaországban és a határokon túl is felismerték, hogy itt az idő a kommunisták okozta pusztítás rendbetételére.

Így valósult meg a bánhorváti református templom felújítása is, amely előbb 60 millió forintos kormányzati támogatásból kívülről újult meg, majd a kabinet további 150 millió forintos segítségének köszönhetően belső terét is sikerült helyreállítani és korszerűsíteni – mondta.

(MTI)

A címlapképen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára  beszédet mond a felújított bánhorváti templomért tartott hálaadó istentiszteleten Bánhorvátiban 2023. január 29-én. MTI/Vajda János

Iratkozzon fel hírlevelünkre