Fegyveres támadó gyilkolt egy spanyolországi templomban

Legalább egy ember életét vesztette egy szúrófegyverrel felfegyverkezett férfi támadásában a dél-spanyolországi Algeciras városának egyik templomában – közölte szerdán a spanyol belügyminisztérium.

Az incidens a város San Isidro nevű templomában, illetve annak közelében történt. Az El Mundo című spanyol napilap tudomása szerint a szamurájkarddal, vagy bozótvágó késsel felfegyverkezett marokkói származású férfi négy embert megsebesített.

A gyanúsítottat elfogták.

Az első értesülések szerint a plébános súlyos sérüléseket szenvedett. A halálos áldozat sekrestyésként szolgált.

„A tényeket kivizsgálják és kielemzik, de egyelőre nem lehet megállapítani a támadás természetét” – közölte a spanyol belügyminisztérium. Az RTVE közszolgálati televízió szerint ugyanakkor a hatóságok nem zárják ki a terrorista indítékot.

Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkár Facebook oldalán reagált a tragikus eseményre

„Már Európában sincsenek biztonságban a keresztény hívek?

Nem sokkal ezelőtt kaptam a tragikus hírt, hogy egy támadó szamurájkarddal követett el vérengzést a spanyolországi Algeciras egyik katolikus templomában. A kegyetlen támadásban meghalt a templom sekrestyése, négy ember – köztük egy pap – súlyosan megsebesült.

Az elkövető észak-afrikai származású, a spanyol hatóságok lehetséges iszlamista terrortámadásként vizsgáljak az esetet.

Ez a támadás most Európában történt. Részvéttel gondolunk az elhunyt áldozatra és mielőbbi gyógyulást kívánunk a sebesülteknek. Tartozunk nekik is azzal, hogy nem hagyjuk, hogy a nemzetközi média szönyeg alá söpörje ezt az esetet is. A keresztény emberek élete is érdemel annyi védelmet, mint bárki másé!”

(Forrás: MTI, Facebook/Azbej Tristan)

A címlapképen rendőr látható egy letakart holttest mellett a dél-spanyolországi Algeciras város San Isidro katolikus templománál 2023. január 25-én este, miután egy férfi szúrófegyverrel a templomban levőkre támadt. Az incidensben egy ember vesztette életét, a templom sekrestyése, a plébános pedig súlyosan megsebesült. A marokkói származású gyanúsítottat elfogták. Forrás: MTI/EPA/EFE/A. Carrasco Ragel 

Iratkozzon fel hírlevelünkre