Az EU betilthatja a TikTokot

A kínai közösségi felület, a TikTok tilalommal nézhet szembe az Európai Unióban, ha szeptemberig nem tesz többet azért, hogy megfeleljen az Európai Unió jogszabályainak – közölte a Reuters az EU belső piacát felügyelő biztosra hivatkozva. 

Thierry Breton azt mondta a vállalat vezérigazgatójának, hogy a TikToknak jóval a szeptember 1-jei határidő előtt összhangba kell hoznia üzleti tevékenységét az uniós digitális szolgáltatási törvény (DSA) előírásaival. 

„Nem fogunk habozni, hogy teljeskörű szankciókat alkalmazzunk a polgáraink érdekének védelmében, ha az ellenérzések nem mutatják ki a teljes körű megfelelést” – jelentette ki Breton.  

A TikTok válaszul közölte, hogy elkötelezett a DSA mellett, és felvázolta az egyéb uniós jogszabályoknak, például a GDPR adatvédelmi szabályainak és a dezinformációra vonatkozó gyakorlati kódexnek való megfelelésre irányuló erőfeszítéseit is.

„Felhasználóink biztonsága a legfontosabb” – írta a Twitterre Caroline Greer, a TikTok közpolitikai és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója.

Forrás: Reuters

A címlapkép forrása: Unsplash/Mourizal Zativa

Iratkozzon fel hírlevelünkre