Így tapsolt el másfél milliárdot a baloldal Zuglóban

Közel másfél milliárdos uniós projektet buktak el Karácsony Gergelyék Zuglóban, a felelősséget pedig nem tudják számon kérni rajtuk – nyilatkozta Borbély Ádám, Zugló fideszes önkormányzati képviselője.

A politikus elmondása szerint „nem akkora és nem is ott, nem építés, hanem csak felújítás, nem 14 új lakás, hanem csak 5, nem annyiból, hanem több száz millióval többől” kerül megvalósításra az a „mintaház” projekt, amely eredetileg közel 1,5 milliárd forintos brüsszeli támogatásból épült volna fel. A 2018-ban elnyert forrás egy 25-30 lakásból álló házról és a majdan beköltözők lakóközösséggé kovácsolásáról szólt, amelynek elkészülési határideje tavaly október vége lett volna.

Borbély Ádám beszámolója szerint azonban még távoli ábránd ennek elkészülte, ugyanis időközben nem csak a határidő, de a helyszín is módosult.

„A Gizella úton épített 25-30 bérlakás helyett a Mexikói úton újíttatnak fel egy bérházat, ahol viszont kilenc bérlő már él, így végül a 25-30 lakás helyett miután csak 14 található az ingatlanban 5 épül újonnan” mondta a politikus.

A fideszes képviselő azt is kiemelte, hogy tavaly tavasszal 160 millió forintot, év végén pedig 360 millió forintot szavazott meg a baloldali többségű testület önrészként azért, hogy be tudja fejezni a projektet.

Elmondása szerint a felelősséget a baloldal csak maszatolja, hiszen egyértelmű, hogy Karácsony Gergely, Zugló korábbi polgármestere és Szabó Rebeka, korábbi alpolgármester illetékes az ügyben, ellenben elszámoltatni igencsak nehéz őket úgy, hogy már nincsenek a kerületben.

Forrás: metropol.hu

A címlapképen Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a felújított fővárosi Blaha Lujza tér átadásán 2022. december 10-én. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre