Temesváron tartják a katolikus papok idei futsal-Európa-bajnokságát

Február 13. és 17. között rendezik meg Temesváron a katolikus papok futsal-Európa-bajnokságát, melyen idén tizenhét ország – Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Horvátország, Magyarország, Olaszország, Kazahsztán, Koszovó, Montenegró, Lengyelország, Portugália, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Románia – kétszázhúsz római katolikus és görögkatolikus lelkipásztora vesz részt. A hírt a Temesvári Római Katolikus Egyházmegye honlapján közölték.

Mint írják, a bajnokság, amelyet évente más-más országban rendeznek meg, 2021-ben és 2022-ben a világjárvány miatt elmaradt. A verseny 2023-ban Temesváron folytatódik, a város idén az Európa kulturális fővárosa címet is viseli.

A papok futsal-Európa-bajnokságának mérkőzéseit a hatályos szabályok szerint, hivatalos, hitelesített játékvezetőkkel, fedett pályán játsszák.

A csapatok, illetve a különböző országokból érkező papok lehetőséget kapnak arra, hogy a keresztény-katolikus értékeket és a labdarúgás iránti közös szenvedélyüket megosszák egymással.

Az európai vagy országos bajnokságok jótékonysági célt is szolgálnak. A legutóbbi futsal-Európa-bajnokságot 2020-ban Prágában rendezték meg; 2019-ben pedig a montenegrói Ulcinjban, Barban és Kotorban.

(Forrás és fotó: gerhardus.ro)

Iratkozzon fel hírlevelünkre