Így búcsúztak a magyar politikusok XVI. Benedektől

Az év utolsó napjának reggelén, 95 éves korában hunyt el XVI. Benedek emeritus pápa. A katolikus egyház korábbi vezetőjétől a magyar politikusok is elbúcsúztak. 

Isten nyugosztalja őszentsége XVI. Benedek emeritus pápát!

— búcsúzott Orbán Viktor miniszterelnök XVI. Benedektől egy közös kép kíséretében.

Novák Katalin köztársasági elnök magyar és angol nyelven egyaránt rótta le kegyeletét:

Varga Judit igazságügyi miniszter egy idézettel búcsúzott XVI. Benedektől közösségi oldalán:

Lehet, hogy elesünk, de a végén Isten kezeibe esünk, és Isten kezei jó kezek. Isten nyugosztalja XVI. Benedek emeritus pápát!

— tette hozzá a miniszter. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az elhunyt pápát idézte végső búcsúzásul:

Drága barátaim, ne legyen köztetek bénító ellenségeskedés. Ne féljetek sem a világtól, sem a jövőtől, sem a saját gyengeségetektől. Az Úr megengedte, hogy a történelem e pillanatában éljetek, hogy hitetek által neve visszhangozzék az egész világon.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára ezt írta:

XVI. Benedek emeritus pápa az év utolsó napján csendben hazatért az atyai Házba. XVI. Benedek pápa 2005 és 2013 között volt a római katolikus egyház feje, a modern kor első egyházfője. Adj, Uram, örök nyugodalmat neki, és az örök világosság fényeskedjék neki! Isten nyugosztalja XVI. Benedek pápát!

Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke, a Fidesz–KDNP parlamenti képviselője megköszönt mindent, amit XVI. Benedek az egyházért, a katolikus tanításért, a közösségért tett. A pápától szintén a közösségi oldalán vett búcsút Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, Simicskó István a KDNP frakcióvezetője, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, valamint Hidvéghi Balázs EP-képviselő is. 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre