Dr. Hanusi Péter: A mátészalkaiaknak óriási szívük van

A Kereszténydemokrata Néppárt legfőbb döntéshozó szerve minden évben hagyományosan az adventi időszakban tartja egész napos tanácskozását. Az Országos Választmány ülése után Dr. Hanusi Péterrel, Mátészalka polgármesterével arról beszélgettünk, hogy az orosz-ukrán háború milyen kihívásokkal nehezíti a határhoz közeli város mindennapjait, valamint, hogy miként tudott ennek ellenére is fejlődni Mátészalka és mik a kilátások 2023-ra.

Dr. Hanusi Péter elmondta, hogy az ukrán határ tőszomszédságában különösen érzik a háború hatását. A városban eddig közel 800 főről gondoskodtak. Leginkább olyan hölgyekről, feleségekről, akik gyermekeikkel menekültek a háború elől. Az önkormányzat is berendezett több olyan helyiséget, ahol átmenetileg szállást tudnak biztosítani, emellett pedig egy lakás felújítása után 15 főről tudtak gondoskodni hónapokon át.

A mátészalkaiaknak óriási szívük van. Ez most is megmutatkozik, sokan adakoznak, segítenek, még az elhibázott brüsszeli szankciók miatt elszabadult energiaárak mellett is – emelte ki a polgármester. Majd megjegyezte, hogy természetesen azért a mátészalkai lakosok helyzetét is megnehezíti ez a helyzet, így az önkormányzat a 65 év feletti polgároknak, illetve a szociálisan rászoruló családoknak közel 4000 db, egyenként 8000 forint értékű csomagot osztott ki az ünnepek előtt.

A fejlesztésekkel kapcsolatban Dr. Hanusi Péter elmondta, hogy komoly fejlődésen megy át a város. Legutóbbi fejlemények, hogy négy megyei TOP-os pályázatot is elnyert a település. Folyamatban van egy Zöld Mátészalkáért projekt. Ezáltal egy 1,3 millárd forintos fejlesztés valósul meg, aminek keretén belül például egy hatalmas játszótér is épül a Gólyakerti-tó nevű, nagyon népszerű közösségi hely mellett.

Riporter: Gerzsenyi Krisztián
Operatőr: Szennyes Krisztián

Iratkozzon fel hírlevelünkre