Kormánybiztosként folytatja munkáját Hoppál Péter

A Kulturális és Innovációs Minisztérium tavaszi megalakulása óta eltelt időben a tárca kulturális területén a kormányzati feladatok által szükségessé vált új struktúra kialakításában kiemelkedő szerepet játszó Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár február 1-től kormánybiztosként segíti tovább a magyar kulturális élet feladatait – derült ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium sajtóközleményéből.

Hoppál Péter fő felügyeleti területei közé tartoznak majd olyan hazai és nemzetközi programsorozatok, mint a 200 éve született Petőfi Sándor költőre emlékező Petőfi 200, a Kölcsey Ferenc által 200 éve írt Himnuszról szóló megemlékezés, vagy a száz éves modern török államiság előtt tisztelgő magyar-török évad.

A kultúráért felelős új államtitkár pedig Závogyán Magdolna lesz.

A minisztérium közleménye szerint a Nemzeti Művelődési Intézet jelenlegi igazgatója 2015–2018 között kultúráért felelős helyettes államtitkárként dolgozott az Emberi Erőforrások Minisztériumában, ahol akkor Hoppál Péter töltötte be a kultúráért felelős államtitkári posztot.

(MTI)

A címlapképen Hoppál Péter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára elõterjesztõként felszólal A Magyar Kultúra Napjáról szóló határozati javaslat összevont vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. december 7-én. Forrás: MTI/Kovács Attila

Iratkozzon fel hírlevelünkre