Jónak lenni jó! – Meghaladta a 128 millió forintot kora estig a felajánlások összege

Meghaladta a 128 millió forintot vasárnap kora estig a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű, tizenegyedik jótékonysági kampányába befolyt felajánlások összege. Az akció idei kedvezményezettje a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ).

A Duna tévécsatorna műsorában elhangzott: folyamatosan növekszik a befolyt összeg a közmédia ez évi jótékonysági kezdeményezésére, kisebb és nagyobb összegekkel is támogatják az adományozók az akciót. A közmédia különleges tárgyak eladásával is segíti a MVGYOSZ munkáját. A műsorban elhangzott, hogy a nemrég elhunyt Mészöly Kálmán 61-szeres válogatott magyar labdarúgó, edző, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitányának özvegye, Bardi Gyöngyi egy hivatalos műsorfüzetet ajánlott fel a vakok és gyengénlátók támogatására férje dedikálásával.
Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a Mészöly család nevében érkezett a stúdióba és azt mondta: Mészöly Kálmán 80. születésnapja után megkapta a Magyar Labdarugó Szövetség életműdíját, amit az Év Sportolója Gálán vehetett át. Ekkor készült az a műsorfüzet, amit most jótékonysági célra ajánlottak fel – hangsúlyozta Menczer Tamás, kiemelve: a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya életében nagy hangsúlyt fektetett az adakozásra.

Kifejtette: a Vasas és a válogatott korszakos középhátvédje a Szőke Szikla becenevet azért kapta, mert nem ismert kegyelmet a pályán, kemény volt, akár sérülten is vállalta a játékot, mindig a győzelemért harcolt őszintén, tiszta szívvel, ugyanakkor az életben nagyon barátságos volt. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a műsorban elmondta, hogy a Honvédelmi Minisztérium és a magyar honvédség egy huszárszablya felajánlásával segíti a jótékonysági kezdeményezést. Az altábornagy azt mondta, hogy azért is csatlakoztak a kampányhoz, hogy felhívják a figyelmet arra: a magyar katonák a magyar emberek szolgálatában állnak. A huszárság a magyar emberek sajátja, amit tőlünk vett át “mindenki”, legyünk büszkék a történelmünkre és a hagyományainkra! – szólított fel Ruszin-Szendi Romulusz. A világsztárok közül Sarah Ferguson yorki hercegné és Kate Winslet Oscar-díjas színésznő tárgyai is segítik a Jónak Lenni jó! kampányát. Sarah Ferguson Argentínából származó kalapjára, arany karkötőjére és a Szív iránytűje című dedikált könyvére is lehet licitálni. Ezekhez jár egy kulcstartó, amely Erzsébet királynő kutyáját jelképezi a Windsor kastélyból, valamint a yorki hercegné jótékonysági alapítványait szimbolizáló piros és kék gyerekfigura. Káel Csaba filmügyi kormánybiztos ajánlotta fel a jótékonysági kampány részére a Kate Winslet által aláírt Time magazint, amelyet személyesen dedikált a kormánybiztosnak az angol színésznő.

A Jónak lenni jó! jótékonysági akció minden évben az adományvonalra érkező támogatások mellett ismert emberek, szervezetek által felajánlott különleges relikviák eladásával, árverezésével is gyarapítja a támogatott szervezetnek gyűjtött összeget. A különleges tárgyak többségét a Jónak lenni jó! honlapján lehet megtekinteni, a vásárlás menetéről a jonaklennijo@mtva.hu e-mail-címen lehet tájékozódni. Néhány különleges tárgyat pedig a közmédia vasárnapi egész napos műsorfolyamában bocsátanak árverésre. Az MVGYOSZ tevékenységét bárki segítheti 500 forinttal a 13600-as telefonszám hívásával és a 96-os azonosító megadásával vagy SMS-ben a 96-os szám elküldésével a 13600-as telefonszámra. Az adományok minden esetben a kedvezményezett szervezet számlaszámán jelennek meg, a közmédia pedig követi az adományok útját, hogy hitelesen közvetítsen az akció által elért eredményről. A közmédia célja, hogy a rendelkezésére álló valamennyi eszközzel évről évre egy jó és nemes ügy mellé álljon. A hazai médiában egyedülálló kezdeményezésnek köszönhetően az elmúlt tíz évben több mint kétmilliárd forint jutott el a rászorulókat segítő szervezetekhez.

(MTI)

A címlapképen Horváth Szilárd és Novodomszky Éva mûsorvezetõk a közmédia 11. Jónak lenni jó! címû mûsorában az MTVA óbudai gyártóbázisának stúdiójában 2022. december 18-án. A karitatív kampány támogatói idén a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét segítik.
MTI/Máthé Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre