Erdő Péter látássérültekkel ünnepelt

Ünnepi műsort adtak a Budapest-Felsővízivárosi Szent Anna-plébániatemplomban a Vakok Batthyány Strattmann László Intézményének gondozottai december 15-én. Az előadást Erdő Péter bíboros, prímás is megnézte, ahogy az elmúlt években minden alkalommal. 

Az előadás ezúttal rendhagyó volt, az intézmény lakói a megszokott betlehemes helyett adventi áhítattal készültek: a versek mellett 18 zenés darab került a repertoárba, köztük Mária-énekek. A 12 fellépő felkészítője Csont Tamásné volt, az intézmény történelem-ének szakos tanára, aki mintegy huszonöt éve vesz részt a karácsonyi műsorok betanításában.

A műsorban részt vevő fiataloknak sok munkájuk van a versek és az énekek gyakorlásában, ám a zene számukra gyógyszer, terápia, a fellépés és a bemutatkozás pedig nagy öröm, hiszen egyébként sok időt töltenek az intézmény falai között… Óriási öröm a számukra, ha megdicsérik, megtapsolják őket

– mondta a tanárnő. Erdő Péter bíboros a műsor végeztével köszönetet mondott az előadóknak és háláját fejezte ki a kedves fogadtatásért is, Jánosa Domokos plébános köszöntő szavaira reagálva. A főpásztor úgy fogalmazott: a gyönyörű műsor, a szép versek, a szívhez szóló énekek, a szereplőknek és az őket felkészítőknek köszönhetően hozzájárultak ahhoz, hogy a karácsonyunk nagyon szép legyen. Az előadás után a főpásztor a gyengénlátókért és segítőikért mutatott be szentmisét – ami ugyancsak sok éves hagyomány a Szent Anna-plébániatemplomban. A szentmise végén elhangzott a látássérültek imája is:

Jézus Szíve, Márián keresztül neked ajánlom a napomnak minden megpróbáltatását, különösen látássérülésemet, és mindazokat a problémákat, melyeket egyedül te ismersz, Jézusom…

Iratkozzon fel hírlevelünkre