Nacsa Lőrinc: ködösít a baloldal a kampányfinanszírozási ügyben

A kormánypártok szerint egyre jobban ködösít a baloldal a kampányfinanszírozási ügyben, ami az elmúlt harminc év legnagyobb külföldi befolyásolási botránya – mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője pénteki, MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

A baloldal napról napra egyre jobban ködösít a guruló dollárok kapcsán

– fogalmazott Nacsa Lőrinc. A kormánypárti politikus az elmúlt harminc év legnagyobb külföldi befolyásolási botrányának nevezte az ügyet, hangsúlyozva: jó lenne végre tisztán látni, ezért továbbra is várják a dollárbaloldal válaszait. Hangsúlyozta: a baloldali pártok több hónappal ezelőtt buktak le azzal, hogy 3 milliárd forintot kaptak külföldről a kampányukra, de a mai napig nem derült ki, hogy kik adták össze ezt a rengeteg pénzt, és mit kértek cserébe a támogatásért. Hozzátette: bár korábban azt állították, hogy adakozni csak az Action for Democracy nevű szervezet honlapján keresztül, útlevélszám megadásával lehetett, mára kiderült, hogy ez hazugság.

Nacsa Lőrinc azt mondta, Márki-Zay Péter, a dollárbaloldal miniszterelnök-jelöltje bevallotta, hogy nem csak magyar állampolgárok adhattak pénzt a kampányra, Korányi Dávid, Karácsony Gergely volt tanácsadója és az Action for Democracy vezetője pedig kikotyogta, hogy a szervezet direktben keresett fel támogatókat e-mailben és a közösségi médián keresztül is. Közösségimédia-kampánynak azonban semmi jele nincs a szervezet Facebook-oldalán – jegyezte meg a KDNP politikusa.

(MTI)

A címlapképen Nacsa Lõrinc, a KDNP országgyûlési képviselõje az amerikai félidõs választások eredményét értékelõ konferencián az Alapjogokért Központ Budakeszi úti épületében 2022. november 9-én. Forrás: MTI/Lakatos Péter

Iratkozzon fel hírlevelünkre