Ünnepi elsötétítés

„Nincs karácsony Corvin nélkül!” – szólt a szocialista reklámszlogen, hogy aztán a népnyelv a kétezres években Kevinre cserélje az ismert áruház nevét, utalva a tévékben menetrendszerűen leadott ünnepi vígjáték hősére. „Nincs karácsony Karácsonnyal” – ez már a legújabb verzió lehetne. Kérdés, van-e kedvünk egyáltalán nevetni – olvashatjuk a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség oldalán megjelent publicisztikában.

„Tavaly ilyenkor még a Nyugat-Európában zajló karácsonytalanításról írtunk, azt azonban álmunkban sem gondoltuk volna, hogy az energiaválság ürügyén idén nálunk is felüti fejét a szélsőbal által terjesztett krisztofóbia-járvány.

A Fővárosi Önkormányzat állítólag 28 millió forintot spórol azzal, hogy megfosztja Budapest népét az ünnepi díszkivilágítástól (sőt állítólag még a szén-dioxidon is spórolunk, de hát ki merné ezt manapság nem megemlíteni).

Akárhogy számolunk, a népnyelvben 41 rablóként elhíresült főpolgármesteri tanácsadói grémium tagjainak pontosan egyetlen hónapig kellene csak lemondani a mesés díjazásról, és minden a megszokottak szerint ragyoghatna az adventi belvárosban.

Persze ne legyenek illúzióink. Miért éppen az energiaárak adta lehetőséget hagyta volna ki a kereszténységgel ab ovo hadilábon álló balliberális társaság?

A főpolgármester persze a népakarattal takarózott: saját Facebook-oldalán rendezett szavazást a kérdésről, észak-koreai arányokat idéző, 96%-os eredménnyel. Figyelembe véve, hogy Karácsony Gergely civilben közvélemény-kutató, le a kalappal a szakmai cinizmus előtt, amely lehetővé tette, hogy az avatatlan hírfogyasztó reprezentatív fővárosi többségnek higgye az akolmelegben voksolgató baráti kört.

Nem véletlen, hogy azok az erők, amelyek sötétségbe szeretnék taszítani a világot, még ettől a kevéstől is félnek, és épp ekkorra időzítve oltják ki a fényt.”

A jegyzetet teljes terjedelmében a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség oldalán olvashatják el.

(Forrás: mkdsz.hu)

A címlapképen az ország karácsonyfája látható az Országház előtt, a Kossuth téren 2021. december 6-án. Forrás. MTI/Mónus Márton

Iratkozzon fel hírlevelünkre