A genderelmélet atyjának etikátlan kísérlete tragédiával végződött

Dr. John Money úgy vélte, hogy az ember nemét elsősorban az határozza meg, hogyan nevelik a szülei és mik a társadalom elvárásai. A genderelmélet atyja éppen ezért elképzelését bizonyítandó azt tanácsolta egy ikerpár szüleinek, hogy egy félresikerült orvosi beavatkozás miatt neveljék kislányukat fiúként. A kísérlet tragikusan végződött, ám a doktor gondolatai beférkőztek a köztudatba.

Mi történik, ha egypetéjű ikerfiúk egyikét lányként neveljük? A genderelmélet atyja, Dr. John Money erre a kérdésre kereste a választ. A szexológus egyik korai úttörője volt azon elméleteknek, amelyeket jelenleg számos iskolában és egyetemen tanítanak. Hogy miért ismerik mégis kevesen a nevét? Talán, mert elméletét egy olyan, súlyosan etikátlan eljárás keretein belül lefolytatott emberkísérlettel próbálta meg igazolni, melynek kettős tragédia lett a vége.

A genderelmélet gyökereiről Dr. Ujlaki-Győri Anna, mentálhigiénés szakember mesél az Axióma legújabb, Amit nem akartál tudni a genderelméletről című videójában.

A címlapkép képkocka az Amit nem akartál tudni a genderelméletről című videóból. Forrás: Youtube.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre