A szeretet nem árt! Senkinek nincs joga az erőszakra!

November 25. A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja. A veszélyhelyzetben lévő nők számára létrehozott kríziskezelő ambulanciák számának növelését tervezi a kormány, egy ilyen ambulanciát látogatott meg Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár.

A kapcsolati erőszak nem magánügy, a bántalmazás minden formája elfogadhatatlan – véli Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár, aki a Facebookon közzétett bejegyzésében szólalt fel a nők elleni erőszak megszüntetéséért.

“A kríziskezelő ambulanciák már akkor segítséget nyújtanak, amikor valakiben először megfogalmazódik, hogy valami nincs rendben. Ma egy ilyen krízisambulanciát látogattam meg, ahol a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szociális igazgatójával, Rácsok Balázzsal beszélgettem a problémáról és annak fontosságáról, hogyan tudunk minél több segítséget nyújtani az érintetteknek.

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy segítsük a kapcsolati erőszak áldozatait, ezért is növeltük az elmúlt három évben háromszorosára a védett szállások férőhelyeinek számát és működtetünk a nap 24 órájában telefonszolgálatot. Tervünk, hogy a jövőben még tovább növeljük az ambulanciák számát és országszerte prevenciós programokat indítsunk”

– fogalmazott az államtitkár, aki arra kért bejegyzésében mindenkit, hogy november 25-én egy napra cseréljék le borítóképüket, ezzel is kiállva az érintettek mellett.

Kép forrása: Facebook/Hornung Ágnes

Iratkozzon fel hírlevelünkre