„Fiatalok a kisgyermekes családokért”

Idén a „Fiatalok a kisgyermekes családokért” elnevezésű program során 7,5 tonna adományt gyűlt össze, amelyből 350-400 rászoruló család jut segítséghez az országban – közölte a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke kedden budapesti sajtótájékoztatón.

Kardosné Gyurkó Katalin elmondta, idén 23 szervezetük 28 helyszínen mintegy 600 önkéntes fiatal bevonásával vett részt az adománygyűjtésben, melyet immár hetedik alkalommal szerveztek meg – közölte, majd hozzátette: az akció során árstopos termékeket nem gyűjtöttek, annak érdekében, hogy másoknak ne okozzanak hiányt.

Kardosné Gyurkó Katalin kiemelte, a kormány 2010 óta stratégiai partnerként áll a NOE mellett.

Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy a gyereknevelés nagyon nagy felelősséggel jár és kiszámíthatóságot igényel. Kormányzati célkitűzés, hogy megpróbálják ezt a „kiszámíthatóságot elhozni a családok életébe”, és a vágyott gyermekek megszülethessenek – mondta.

Nagy-Vargha Zsófia kiemelte, a kezdeményezés tökéletes példa arra, hogy létezik támogató környezet, hiszen nagyon széleskörű összefogás valósult meg a program során.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója nagyon fontosnak nevezte a fiatalok nevelését, és – mint mondta – egy ilyen adománygyűjtő program alkalmas arra, hogy a fiatal nemzedék számára megmutassák mennyire fontos a rászoruló emberek támogatása.

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, mellette Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára és Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója az adományokat átvevő családokkal a „Fiatalok a kisgyermekes családokért” elnevezésű országos adománygyűjtő akció záró sajtótájékoztatóján Budapesten, a NOE V. kerületi központi irodájában 2022. november 22-én. Forrás: MTI/Kovács Anikó

A sajtótájékoztatót követően három családnak a helyszínen adtak át adományokat.

A „Fiatalok a kisgyermekes családokért” meghirdetett kezdeményezés a NOE a CBA és a Príma bolthálózat közös akciója, amelynek során önkéntes fiatalok gyűjtenek adományokat a kisgyermekes családoknak.

Idén is a CBA és Príma üzletekben várták az adományozókat november két hétvégéjén országszerte.

(MTI)

A címlapképen Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke beszél a „Fiatalok a kisgyermekes családokért” elnevezésű országos adománygyűjtő akció záró sajtótájékoztatóján Budapesten, a NOE V. kerületi központi irodájában 2022. november 22-én. Forrás: MTI/Kovács Anikó 

Iratkozzon fel hírlevelünkre