Latorcai Csaba: Elődeink nem ismertek megalkuvást

A magyar kereszténydemokrácia szellemi atyjai, Barankovics István és Varga László sírjánál tartott megemlékezést a Kereszténydemokrata Néppárt fővárosi szervezete a Fiumei úti sírkertben november 11-én. Az eseményen Bagdy Gábor, a KDNP fővárosi szervezetének elnöke és Latorcai Csaba területfejlesztési miniszterhelyettes, a KDNP ügyvezető főtitkára méltatta az elődöket.

Latorcai Csaba beszédjében kiemelte, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt nagyjai – Barankovics István, Varga László, Kovács K. Zoltán, Isépy Tamás –, mind a náci, mind pedig a kommunista diktatúra idején megalkuvást nem ismerve vállalták hitbéli és politikai meggyőződésüket. Még akkor is, amikor tudták, hogy emigráció, kitelepítés, állandó megfigyelés – vagy akár halál is – lehet a sorsuk.

„Példát mutattak és mutatnak mindannyiunk számára. Példát a szilárd hitre, tettrekészségre és a bátorságra, melyekre nekünk, kései utódoknak, akik kereszténydemokrata értékek alapján politizálunk, nagy szükségünk van.” – mondta Latorcai Csaba.

Latorcai Csaba területfejlesztési miniszterhelyettes, a KDNP ügyvezető főtitkára (Fotó: Tóth Gábor, Vasarnap.hu)

Beszédjében kiemelte, hogy a kereszténység ma már nem alapvető érték Európa országaiban. A liberális erők lelkétől készülnek megfosztani kontinensünket. Rámutatott arra is, hogy a globalizáció korában nem könnyű hitvalló keresztényként élniük azoknak, akik Jézus Krisztus tanítását kívánják követni.

Hangsúlyozta, vagy a szabad, keresztény kultúrára épülő nemzetek Európája maradunk, vagy a Nyugat uralta migránsok által elözönlött Európai Egyesült Államok része.

Latorcai Csaba a KDNP ügyvezető főtitkára és Bagdy Gábor a KDNP fővárosi szervezetének elnöke a Fiumei úti sírkertben tartott megemlékezésen. Fotó: Latorcai Csaba Facebook oldala

Elmondta, hogy a magyar kormány, ahogy eddig sem, úgy ma sem ismer kompromisszumot a migráció elutasítása és a keresztény kultúra védelmének ügyében. A kereszténydemokrácia eszméi ma is irányt mutatnak mindannyiunknak – zárta gondolatait Latorcai Csaba.

 

Latorcai Csaba: Élhető társadalmat és kiegyensúlyozott gazdasági életet csak kereszténydemokrata elvekre lehet építeni

Kiemelt képünk forrása Tóth Gábor, Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre