Csapdába csalták, hogy megkéselhessék a lelkészt

Az Indiában taxisofőrként is dolgozó keresztény lelkész mit sem sejtett, amikor egy jólnevelt szikh utasa arra kérte a reptérre menet, hogy tegyenek egy kis kitérőt.

Sukhdey Mark kétgyermekes lelkész taxisofőrként is dolgozik, hogy el tudja tartani a családját. Egy este egy jól öltözött, szikh férfi volt az utasa, aki egy imahelyről a szállodáig kért fuvart. Útközben sokat beszélgettek, a lelkész még egy evangéliumot terjesztő brosúrát is adott utasának, aki udvariasan el is fogadta.

Másnap, szeptember 15-én a férfi ismét hívta a sofőrt, hogy vigye el a reptérre. A telefonban megkérdezte tőle, hogy tényleg lelkész-e.

„Mondtam neki, hogy igen. Egy kis templomot vezetek és a környéken terjesztem az evangéliumot. Azért taxizom, hogy meg tudjak élni” – idézte fel a beszélgetést a lelkész a Morning Star Newsnak. – „Ezután megkért, hogy délután 4-kor vegyem fel a szálloda előtt”.

„Az amritsari reptér felé vezető úton nem sokat beszélgettünk” – mondta a kétgyermekes édesapa. – „A laptopján dolgozott és IPhone-ja volt, ezért azt gondoltam, iskolázott ember lehet. Elkérte a telefonomat, hogy beírja az útvonalat, amerre menni akart”.

Útközben egyszer csak azt kérte az utas, hogy térjenek le a főútról. A sofőr még mindig nem gyanakodott. Mivel a környéken több bolt is volt, azt gondolta, venni akar valamit útravalónak.  De ahogy félreálltak, három férfi érkezett robogón, akikről a szikh férfi azt mondta, hogy a barátai.

„Leparkoltam a taxit, és csak álltam ott” – mondta. „Kérte, hogy vegyem ki a csomagjait az autóból. Elindultam a csomagtartóhoz, amikor a három férfi késekkel rám támadt”.

Többször megszúrták a lelkészt a karján és a felső testén, majd amikor segítségért kezdett kiabálni, mind a négyen azonnal elhagyták a helyszínt.

„A közeli szálloda biztonsági őrei meghallották, hogy kiabálok és odajöttek, de megijedtek, amikor látták a véres ruháimat. Azt mondták, hogy menjek el onnan. Kértem őket, mutassák meg, hol van a legközelebbi rendőrség és elmondtam, mi történt velem”.

Ezt követően a rendőrségre ment, ahonnan – miután felvették a vallomását – kórházba szállították. A férfi hasát 30 öltéssel varrták össze. Végül szeptember 23-án mehetett haza  a kórházból.

A Morning Starn News információi szerint a rendőrség időközben elfogta és emberölési kísérlet vádjával előállította a három támadót.

A címlapkép forrása: Pixabay.com

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre