Katonai támaszpontot támadott meg az al-Shabaab Kelet-Afrikában

A szomáliai hadsereg hétfőn visszaverte az al-Shabaab terrorszervezethez tartozó fegyveresek támadását az ország középső részén lévő Galgaduud körzetben lévő támaszpont ellen – közölte a kelet-afrikai ország védelmi minisztériuma.

A hadsereg a nemzetközi erők által is használt bázis mellett, Qayib településnél csapott össze a terroristákkal – tájékoztatta a tárca szóvivője, Abdullahi Ali Anod a SONNA szomáliai állami hírügynökséget.

A körzetben található Bahdo városának egyik katonatisztje, Ahmed Hassan telefonon azt közölte a sajtóval, hogy a terroristák két, autóba rejtett pokolgépet is bevetettek, majd összecsapások bontakoztak ki köztük és a kormányerők között.

Egyelőre nem tudni, hányan haltak meg a rajtaütésben, és az al-Shabaab sem reagált a minisztérium bejelentésére.

Galgaduud körzetet a múlt héten, az al-Shabaab ellen néhány hónapja indított offenzíva keretében foglalta vissza a hadsereg a terroristáktól.

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel kapcsolatban álló al-Shabaab 2006 óta harcol a kelet-afrikai állam kormányzatának megbuktatásáért, hogy saját, az iszlám vallásra épülő uralmukat építhessék ki.

(MTI)

A címlapképen megsemmisült jármű maradványait nézik emberek egy légi támaszpont bejáratánál Mogadishuban, ahol öngyilkos merényletet követtek el egy olasz katonai konvoj közelében 2019. szeptember 30-án. Áldozatokról nem érkezett jelentés. A támadást az al-Shabaab iszlamista terrorszervezet vállalta magára. Forrása: MTI/EPA/Szaid Juszuf Varszame

Iratkozzon fel hírlevelünkre