Megtámadtak egy orosz ortodox papot Lisszabonban

„Többször halálosan megfenyegették, majd meg is támadták Sergiy Borsky orosz ortodox papot, aki a Moszkvai Patriarkátus alá tartozó lisszaboni Mindenszentek plébánián szolgál” – írja Facebook bejegyzésében a portugáliai orosz nagykövetség.

Október végén osztották meg a bejegyzést, amelyben azt írják: „tudomást szereztek” arról, hogy erőszakos támadás érte Sergiy Borsky orosz ortodox papot Lisszabonban. A portugál Diario de Noticias az eset kapcsán felkereste az illetékes rendőrséget, ahol viszont nem hallottak az esetről.

„Nyugtalanító, hogy az utóbbi hónapokban felerősödött az oroszellenes közhangulat a nyugati országokban. Sergiy több halálos fenyegetést is kapott már” – olvasható az orosz követség Facebook bejegyzésében.

„Fel vagyunk háborodva az erőszakos támadás miatt. Kétségkívül pártatlan rendőrségi nyomozásra van szükség és büntető eljárást kell indítani az elkövetőkkel szemben” – folytatódik a poszt.

Az orosz követség biztosnak tartja, hogy a „portugál végrehajtó szervek, akiket már értesítettek a történtekről” mindent meg fognak tenni az igazságszolgáltatás érdekében, „a nemzeti jog szabályainak és a jogállamiság elveinek megfelelően.”

A címlapkép forrása: Facebook/Embaixada da Rússia em Portugal

Iratkozzon fel hírlevelünkre