Férfi nemi szervet rajzoltak a pécsi keresztény iskolára

böszörményi

Mint korábban megírtuk, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium elhatárolódott végzős diákjától, aki az október 23-i tanártüntetésen a pódiumra lépett, és egy slam poetry-re emlékeztető, obszcén „művet” adott elő. A keresztény iskola reakciójára válaszul egy férfi nemi szervet ábrázoló rajzot tűzött ki az intézmény épületére.

Böszörményi István, a Pécsen „garázdaként” elhíresült fodrász egy pénisz-rajzot, illetve a következő feliratot tartalmazó lapot tűzött ki az iskola épületére: „A f*szodtól határolódj el. Ne a helyetted tiltakozó diákodtól. Vesszen a klerikálfasiszta Orbán-rezsim!” derül ki a Baranya Megyei Hírportál keddi cikkéből.

A szobrász, aki korábban arról híresült el, hogy liszttel leöntötte Weöres Sándor szobrát, ezzel akart kiállni a tanártüntetésen hasonló stílusban felszólaló végzős gimnazista, Pankotai Lili mellett.

A Baranya Megyei Hírportál információi szerint nem Böszörményi volt az egyetlen, aki nyilvános bejegyzésben támadta a konzervatív értékek mellett kiálló iskolaigazgatót. 

Péterffy Attila polgármester megbízásából a pécsi önkormányzatnak is dolgozó, a baloldallal végletekig azonosuló egyik ügyvéd is nyilvános posztban vonta kérdőre az igazgatót, megjegyezve azt is, hogy „az igazgató maga is ennek a gátlástalan, népnyúzó, aljas rendszernek a támogatója vélhetően és feltételezem, ebből egészen jól megél” – írják.

Saját gimnáziuma elhatárolódik a diáktüntetésen trágárkodó tanulójától

A címlapkép forrása: Facebook/Böszörményi István

Iratkozzon fel hírlevelünkre