Varga Mihály: az ünnep hidat képez a mai élet és a történelmünk között

Az 1956-os megemlékezés az az ünnepünk, amely hidat képez a mai élet és a történelmünk között, nekünk az a feladatunk, hogy évről évre átmenjünk ezen a hídon – jelentette ki Varga Mihály a Pénzügyminisztérium október 23. alkalmából rendezett ünnepségén.

A Pénzügyminisztérium pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy a tárcavezető a Magyar Gazdaságért elismerést, Lónyay-díjakat, illetve miniszteri elismerő okleveleket adott át. A közlemény szerint a pénzügyminiszter az ünnepségen kiemelte, az 56-os események tanulságai még ma is igazak: senki nem tudhatja jobban, mi jó nekünk és mire van szükségünk, mint mi magunk.

Ezért hiszünk mi inkább a nemzetállamokban, mint egy újabb birodalomban. Ezért gondoljuk, hogy az igazságot nem lehet exportálni, a legjobb válasz pedig minden kérdésre ott születik, ahol a kérdés felmerült

– fogalmazott Varga Mihály. Rámutatott: a kommunizmus abba bukott bele, hogy elszámította magát, amikor egy távoli tervezőasztalnál kívánta megkonstruálni az ideális társadalmat, az ideális emberi viselkedést, ízlést, gondolkodást, közvéleményt. Varga Mihály Magyar Gazdaságért díjat adott át Gulyás Istvánnak, a Félegyházi Pékség Kft. tulajdonos-cégvezetőjének; Lónyay-díjat tízen, miniszteri elismerő oklevelet 36-an vehettek át – olvasható a tárca közleményében.

(MTI)

A címlapkép forrása: MTI/Mészáros János

Iratkozzon fel hírlevelünkre