Robbanások voltak Ukrajna több városában – Halottak és sebesültek az utcákon

Több robbanás rázta meg hétfőn az ukrán fővárost, Kijevet, valamint Lviv, Ternopil és Dnyipro városát, miután Oroszország azzal vádolta meg Ukrajnát, hogy Kijev áll annak a nagy erejű robbanásnak a hátterében, amely megrongálta az Oroszországot és a Krímet összekötő kulcsfontosságú hidat.

A Szuszpilne ukrán közszolgálati műsorszolgáltató a mentőszolgálatokat idézve közölte, hogy Kijevben halottak és sebesültek vannak, de további részleteket nem közölt az áldozatokról.

“Több robbanás volt a Sevcsenkivszkij kerületben, a főváros központjában”

– közölte Vitalij Klicsko kijevi polgármester a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

A Reuters brit hírügynökség által idézett szemtanú teljesen összetört, megfeketedett és repeszektől kilyuggatott autókat látott. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közölte, hogy halottjai és sebesültjei is vannak a hétfőn Ukrajna-szerte városokat megrázó robbanásoknak, és azzal vádolta Oroszországot, hogy megpróbálja eltörölni országát a Föld színéről.

“Megpróbálnak elpusztítani minket, és eltörölni minket a Föld színéről… elpusztítani a népünket… Megölik azokat az embereket, akik Dnyipróba és Kijevbe járnak dolgozni”

– közölte Zelenszkij a Telegramon.

Robbanásokról számoltak be az ukrajnai Lvivből, Ternopilból és Zsitomírból is Ukrajna nyugati részén, valamint a közép-ukrajnai Dnyipróból.

(MTI/AFP/Reuters)

Fotó: Kiégett autóroncsok mellett rendőrök Kijevben 2022. október 10-én, miután robbanások történtek az ukrán fővárosban. Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij

Iratkozzon fel hírlevelünkre