November közepéig várják a csillagászat iránt érdeklődő középiskolásokat

November 13-ig van lehetőségük jelentkezni azoknak a csillagászat iránt érdeklődő középiskolás diákoknak, akik szeretnének részt venni a Kárpát-medencei Középiskolai Csillagászati és Asztrofizikai Versenyen, az Athletica Galacticán. A háromfordulós verseny döntősei közül a legjobbak bekerülhetnek a 2023-as Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpia (IOAA) tíz fős felkészítő csapatába.

Az Athletica Galactica a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont, valamint a hazai csillagászati szakma összefogásában szervezett verseny, melyen bárki részt vehet, aki hazai és határon túli magyar ajkú, a 2022/2023. tanévben középiskolába járó diák.

A diákokat az őket felkészítő tanáraik nevezhetik a versenyre.

A verseny szervezői azon diákok számára is nyújtanak segítséget, akik önszorgalomból szeretnének jelentkezni és nincs még felkészítő tanáruk, aki regisztrálná őket. A három fordulót követő országos döntő győztesei értékes tudással és jutalmakkal gazdagodnak, továbbá bekerülhetnek a Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpia (IOAA) felkészítő csapatába, amelyből a keretcsapat világszinten képviselheti majd az országot 2023. augusztusában Lengyelországban.

Forrás: Athletica Galactica közleménye

A címlapkép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre