Újraválasztották Vincze Lorántot az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója élére

A kisebbségi ernyőszervezet berlini közgyűlésén újraválasztották Vincze Lorántot az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) élére – tudatta az MTI-hez eljuttatott közleményben a politikust jelölő Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).

Vincze Loránt további három évig vezetheti a több mint száz kisebbségi szervezetet tagjai között tudó európai kisebbségi ernyőszervezetet. Vincze egyedüli jelöltként pályázott a tisztségre.

„Az a célom, hogy harmadik és utolsó mandátumomban az elnökséggel közösen úgy irányítsuk a FUEN-t, hogy megteremtsük a hosszú távú pénzügyi és intézményi stabilitását, hiszen így képviselhetjük a leghatékonyabban az őshonos nemzeti és nyelvi kisebbségek érdekeit”

– nyilatkozta az elnök.

Vincze Loránt 2013-2016 között a FUEN alelnöke volt, 2016 óta a szervezet elnöke. 2019-ben az RMDSZ színeiben európai parlamenti képviselői mandátumot szerzett.

(MTI)

A címlapképen Vincze Loránt, az európai őshonos nemzeti kisebbségek ernyőszervezetének, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnöke nyilatkozik az őshonos kisebbségeknek európai szintű védelmet szorgalmazó európai polgári kezdeményezés, a Minority SafePack Magyarországon összegyűjtött aláírásainak leadása után a Nemzeti Választási Iroda székházában Budapesten 2018. április 20-án. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre