Bálványkövi István: A tulajdonosi szemlélet és a patrióta gondolkodás által ismét egy fejlődő II. kerületet látnánk

Október 2-án a II. kerületben tartják az újabb budapesti időközi önkormányzati választást. A kerület 2. számú választókerületében azért volt szükséges választást kiírni, mert Tompa János képviselő elhunyt.

A Demokratikus Koalíció jelöltje, Tompa János 2019-ben a szavazatok 49,46 százalékát megszerezve lett képviselő. Akkor a Fiesz-KDNP jelöltje, Bálványkövi István 39,67 százalékot kapott, harmadik helyen pedig a Kétfarkú Kutyapárt jelöltje, Kalóczkai Attila Gyula végzett. Az időközi választáson Bálványkövi István ismét megméretteti magát. A Fidesz-KDNP jelölt ellenfele Nagy Eszter, a DK jelöltje illetve Hildebrand Krisztián Roland a kétfarkú kutyáktól.

Gyurcsány Ferenc pártjának jelöltje új politikai szereplő. Közgazdász és érdekesség, hogy évtizedes külszolgálat után tért haza, így felmerül a kérdés, hogy mennyire ismeri a kerület helyzetét. 

Ezzel szemben a 45 éves Bálványkövi István már jelen volt az önkormányzati munkában. 2018-tól az önkormányzat költségvetési, pénzügyi és vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottságának a tagjaként dolgozott. Foglalkozása szerint terület- és településfejlesztő geográfus, így szakemberként tudja segíteni a kerületet a fejlesztések terén. Bálványkövi Istvánt a kerületből Gór Csaba, a Fidesz választókerületi elnöke ajánlja a budai polgároknak, de szakmaisága, és alkalmassága mellett kampányolt Szijjártó Péter külügyminiszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, és Latorcai Csaba parlamenti államtitkár is.

Bálványkövi Istvánnal beszélgettünk a II. kerület helyzetéről. A Fidesz-KDNP képviselő-jelöltje elmondta, hogy hatalmas motivációval vágtak a csapatával a kampányba, hogy az október 2-i választást megnyerhessék. Kiemelte, hogy elég erős kontraszt látszik a 2019 előtti időszak és a 2019 októbere utáni időszak között. Az elmúlt három évben nagyon látványosak a fejlesztések megrekedése és elhalása. Bálványkövi István elmondta, hogy míg az előző ciklusban olyan nagyívű fejlesztések történtek a kerületben, mint a Széllkapu, a Millenáris, a Mechwart tér és a Lövőház utca rekonstrukciója, addig ebben a ciklusban nem látni a fejlődési irányt.

Fontosnak tartja, hogy egyfajta szakmaiság és tulajdonosi szemlélet legyen újra a kerületben, ahogy korábban is volt. A több évtizedes projektmenedzserei tapasztalata pedig pont itt segíthet, ami által újra lendületet adhat a kerületnek.

Ha megjelenik ismét a tulajdonosi szemlélet és a patrióta gondolkodás, akkor sok szempontból egy virágzóbb, valóban fejlődő kerületet látnánk magunk körül

– mondta a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltje.

Riporter: Gerzsenyi Krisztián

Operatőr: Szennyes Krisztián

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre