KDNP: Jogerős ítélet mondja ki, hogy Kovács Béla kémkedett

Jogerős ítélet van arról, hogy az Európai Unió intézményei ellen kémkedett Oroszország részére az egykori jobbikos EP-képviselő, Kovács Béla – írta a Kereszténydemokrata Néppárt a Kúria döntését kommentálva az MTI-hez eljuttatott közleményében.

„KGBéla” elárulta mindazt, amire felesküdött és nem a hazájának érdekeit nézte – fogalmaztak. Rámutattak:

bár a Kovács Béla elleni eljárás évekkel ezelőtt indult, úgy tűnik, hogy a baloldal azóta sem változott. A külföldről érkező több száz milliós kampánytámogatások bizonyítják, hogy továbbra is külső elvárások mentén politizálnak, és ezért támogatják az európaiakat és a magyarokat is brutálisan sújtó brüsszeli szankciókat – fejtette ki a kisebbik kormánypárt, felszólítva a baloldal képviselőit, hogy hagyják abba a magyar érdekekkel ellentétes politikát.

A Kúria jogerősen öt év fegyházra ítélte kémkedés miatt Kovács Béla volt jobbikos politikust kedden – írta a mandiner.hu.

A legfelsőbb bírói fórum harmadfokon bűnösnek mondta ki a Jobbik egykori európai parlamenti képviselőjét az Európai Unió intézményei elleni kémkedés és költségvetési csalás, magánokirat-hamisítás miatt, és öt év fegyházra ítélte.

(MTI)

A címlapképen Kovács Béla korábbi jobbikos európai parlamenti képviselő érkezik az ellene és három társa ellen az Európai Unió intézményei elleni kémkedés bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalására a Budapest Környéki Törvényszékre 2020. szeptember 24-én. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre