„A baloldal a parlamentben is azon mesterkedik, hogy ne kapjuk meg az uniós pénzeket”

A baloldal a parlamentben is azon mesterkedik, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó uniós pénzeket – írta az Alapjogokért Központ (AK) a Facebook oldalán.

A „baloldali szivárványkoalíció” túlnyomó része nem támogatta hétfőn, hogy az Országgyűlés a házszabálytól eltérve tárgyalhassa a kormány uniós megállapodáshoz kapcsolódó törvényjavaslatait – emlékeztettek.

A jogszabálymódosítások elfogadásával Magyarország teljesíti az Európai Bizottságnak tett vállalásokat, így a testület ígérete szerint hazánk maradéktalanul megkapná a neki járó uniós forrásokat – közölte az AK. Hozzátették: a bizottság szigorú határidőket szabott meg az egyezség pontjainak teljesítéséhez, ezért szükséges, hogy a képviselők a normál menetrendtől eltérően, gyorsabban fogadják el a jogszabályok módosítását.

„Nem meglepő, hogy a baloldal ennek is gátat akart vetni: számukra az aktuálpolitikai érdek mindig megelőzni a nemzeti érdekeket” – fogalmaztak.

Kiemelték: az ellenzék képviselői már eddig is minden fórumon, így az Európai Parlamentben is mindent elkövettek azért, hogy Magyarország elessen az uniós forrástól. „Jól látható, hogy ezt a céljukat az utolsó pillanatig nem adják fel, pedig pontosan tudják, hogy a kormány többek között a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók bérét kívánja fejleszteni az érkező pénzekből” – olvasható az AK Facebook-posztjában.

Hétfőn „a baloldal ellenszavazataival elbuktatta a házszabálytól való eltérést”, ezért a kormánypártok sürgős eljárást kezdeményeztek, hogy október 4-éig az Európai Bizottsággal megtárgyalt módosítások életbe léphessenek – jelezték.

„Jól látszik, hogy melyik politikai oldal képviseli a nemzeti érdeket, és melyik dolgozik az ellen” – összegzett az AK.

(MTI)

A címlapkép forrása: Facebook/Alapjogokért Központ

Iratkozzon fel hírlevelünkre