Több mint húsz protestáns hívő meghalt, 35-en megsérültek egy zambiai közúti balesetben

Huszonhárom nő vesztette életét és harmincöten megsérültek hétfőn Zambia Északi tartományának Nsama nevű körzetében történt közúti balesetben – közölte Alinani Msisya, a kelet-afrikai ország közúti szállítmányozási és biztonsági ügynökségének (RTSA) vezetője.

A balesetet szenvedő teherautón a protestáns Zambiai Egyesült Egyház 58 híve utazott haza egy konferenciáról. A sofőr elvesztette járműve felett az ellenőrzést útban lefelé egy magaslatról, majd a teherautó felborult.

Hakainde Hichilema zambiai elnök közleményt adott ki, amelyben azt írta,

“Szomorúsággal értesültünk a tragikus hírekről… részvétünket nyilvánítjuk és imáinkat küldjük az egyháznak és az érintett családoknak. Egyben gyors gyógyulást kívánunk a sérülteknek”.

A Zambiai Egyesült Egyház helyi protestáns egyházak összeolvadásából jött létre 1965-ben. Zambia legnagyobb protestáns egyháza mintegy hárommillió hívővel és ezernél is több gyülekezettel.

Halálos közúti balesetek nem számítanak ritkaságnak a 18 millió lakosú kelet-afrikai országban. Az okok között gyakran szerepel az utak rossz állapota, a rosszul karban tartott, illetve túlterhelt járművek és a gyorshajtás.

(MTI/Hszinhua)

Iratkozzon fel hírlevelünkre