Latorcai: Európa újjászületése csak egy kereszténydemokrata fordulat által képzelhető el és valósítható meg

Latorcai

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szombaton tartotta tizenharmadik kongresszusát az Országház Felsőházi termében. A Keresztény felelősségünk a teremtett világban címet viselő rendezvényen többek között Latorcai Csaba a Miniszterelnökség Területfejlesztésért Felelős Miniszter Hivatalának parlamenti államtitkára is felszólalt.

Az államtitkár szerint „Európa újjászületése csak egy kereszténydemokrata fordulat által képzelhető el és valósítható meg”. Úgy látja, hogy Európában csak annak a nemzetnek van jövője, amelyet összetart a kétezeréves keresztény hit és kultúra – derül ki a Miniszterelnökség közleményéből.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a globális világ hívei relativizálják a vallási és erkölcsi normákat, a család fogalmát, hogy ellehetetlenítsek a helyi és nemzeti sajátosságok alapján szerveződő közösségek létét. Szerinte keresztényként kötelességünk kiállni a keresztény kultúránkért, szokásainkért.

Hangsúlyozta, hogy ezek megőrzése érdekében ellen kell állnunk a migrációs nyomásnak, ugyanakkor segítenünk kell azokat, akik hitük miatt, vagy háború elől kényszerülnek menekülni.

Elmondta: a magyar Kormány célja, hogy az ország 2030-ra az Európai Unió öt legélhetőbb állama közé kerüljön. A cél, hogy a magyar emberek harmóniában éljenek szűkebb és tágabb környezetükkel, valamint tisztességes és becsületes munkával biztosítani tudják saját és családjaik megélhetését – zárta beszédét Dr. Latorcai Csaba államtitkár.

A címlapképen Latorcai Csaba területfejlesztési parlamenti államtitkár a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Keresztény felelõsségünk a teremtett világban címû kongresszusán az Országház Felsõházi termében 2022. szeptember 17-én. Forrás: MTI/Illyés Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre