“Soha nem tehetünk eleget, ha a családok védelméről és támogatásáról van szó”

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom 2022. szeptember 15-én három hazai egyetemmel írt alá együttműködési megállapodást családbarát jó gyakorlatok alkalmazásáról és a családbarát intézkedések kölcsönös megosztásáról. 

A dokumentumot az Állatorvostudományi Egyetem részéről Prof. Dr. Sótonyi Péter, az egri Esterházy Károly Katolikus Egyetem részéről Dr. Csáfor Hajnalka oktatási rektorhelyettes, a Soproni Egyetem részéről pedig Dr. Katona György rektorhelyettes írta alá a Magyar Tudományos Akadémián. 

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára a konferenciát megnyitó beszédében kiemelte: családügyben rengeteg tennivaló van még; mert “soha nem tehetünk eleget, ha a családok védelméről és támogatásáról van szó”. Utalva az alapítvány céljára – hogy minden kívánt gyermek szülessen meg – az államtitkár úgy fogalmazott: ennél fontosabb, szebb, és nemesebb célt nem nagyon is lehet magunk elé tűzni.

Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány elnöke arról beszélt, hogy minden olyan intézmény, munkahely, amely vállalja, hogy családbaráttá válik, több ezer embert nyer meg az alapítvány céljainak.

A konferencián panelbeszélgetés során mutatták be kórházi családbarát jó gyakorlataikat az Uzsoki Utcai Kórház, az Észak-Közép-budai Centrum – Új Szent János Kórház és Szakrendelő, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház képviselői. Ugyancsak a tanácskozáson hirdették ki az Apa ezerrel! című mininovella-pályázat nyerteseit.

A Mozgalom eddig a Debreceni Egyetemmel, a Debreceni Református Hittudományi Egyetemmel, a Budapesti Corvinus Egyetemmel, a Szent István Egyetemmel, a Szegedi Tudományegyetemmel, az Óbudai Egyetemmel és a Miskolci Egyetemmel kötött együttműködési megállapodást. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre