Semjén Zsolt: Relativizálni próbálják a teremtett világ rendjét

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) Nőtagozata, valamint a Foglalkoztatás- és Munkaügyi Szakbizottsága szervezésében Női érdekképviselet a kereszténydemokráciában címmel tartottak konferenciát csütörtökön.

Néhány évvel ezelőtt még csak a konzervativizmus reneszánszáról beszéltünk, ma viszont világosan látszik, hogy a keresztény, nemzeti kultúrkör fennmaradásának feltétele a keresztény értékrend megerősítése és továbbfejlesztése.

Női érdekképviselet a kereszténydemokráciában című konferencián (balról jobbra) Horváth Júlia Borbála kulturális antropológus, kutató, Kicsák Marianna Mátészalka polgármestere, Bíró Rozália RMDSZ és EPP Nőtagozat elnöke, Dezse Balázs újságíró. Forrás: Vasárnap.hu/Szennyes Krisztián

Egy ország fejlettségét az is jelzi, hogyan bánik állampolgáraival, kiemelten a nőkkel, akik az életet viszik tovább, így megértésük, védelmük és segítésük záloga a sikernek és a fennmaradásnak.

A konferencia célja volt, hogy felhívja a figyelmet a konzervatív nézőpontú női érdekképviselet jelenlétére, szükségességére és annak megismertetésére Magyarországon és a Kárpát-medencében. A rendezvény törekedett a konstruktív vita kialakítására, illetve megoldások keresésére, ami a mai nők közélethez fűződő viszonyát érinti.

Női érdekképviselet a kereszténydemokráciában című konferencián (balról jobbra) György-Horváth Zsuzsa műsorvezető, Dr. Horváth Júlia Borbála kulturális antropológus, kutató, Ferencz Orsolya Ildikó űrkutatásért felelős miniszteri biztos, Lapl Zsuzsanna Fórum Kissebbségkutató Intézet kutatója. Forrás: Vasárnap.hu/Szennyes Krisztián

Az eseményt Dr. Horváth Júlia Borbála kutató, a KDNP Nőtagozatának tagja, valamint Kovács-Pifka Péter, a KDNP Foglalkoztatásügyi Szakbizottságának elnöke nyitotta meg. A konferencia fővédnöke, dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes köszöntőjének felolvasását követően, kerekasztal beszélgetések során a keresztény és konzervatív feminizmus létezéséről, modern férfi és női szerepekről, valamint közéleti tapasztalatokról. A három szekciós tanácskozást Benda József: A szakadék szélén című könyv bemutatója zárta.

Női érdekképviselet a kereszténydemokráciában című konferencián Benda József. Forrás: Vasárnap.hu/Szennyes Krisztián

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes köszöntőjében leírta, hogy a nyugati civilizáció politikai és társadalmi állapota arra figyelmeztet bennünket, hogy a keresztény-konzervatív értékrendet olyan nők képviseljék, akik személyes példamutatással is határozottan állnak ki a lényegi kérdésekben.

A párt elnöke szerint nagy jelentősséggel bír a konferencia, hiszen manapság relativizálni próbálják a teremtett világ rendjét, így üdvözli, ha az esemény termékeként olyan javaslatok és programok születnek, amelyek megerősítik Magyarországot a Szent Istán által megvetett keresztény alapokon.

Női érdekképviselet a kereszténydemokráciában című konferencián (balról jobbra) György-Horváth Zsuzsa műsorvezető, Ferencz Orsolya Ildikó űrkutatásért felelős miniszteri biztos, Kovács-Pifka Péter Hungary Helps Ügynökség vezérigazgatója, Lapl Zsuzsanna Fórum Kissebbségkutató Intézet kutatója, Dr. Horváth Júlia Borbála kulturális antropológus, kutató Forrás: Vasárnap.hu/Szennyes Krisztián

Forrás: Női érdekképviselet a kereszténydemokráciában című konferencia sajtóközleménye

Iratkozzon fel hírlevelünkre