Ifjúsági közösségi szolgálata alatt gyilkoltak meg egy keresztény fiatalt Nigériában

Nigéria

A huszonnyolc éves Samaila Sabo Awudu ifjúsági szolgálatot végzett Nigéria Yola nevű városában, amikor augusztus 26-án meggyilkolták.

A Nemzeti fjúsági Szolgálati Testület (National Youth Service Corps) egy nigériai kormányzati program, melynek célja a fiatalok bevonása az ország fejlesztésébe. A programban résztvevők, miután lediplomáztak, egy évet dolgoznak a testület szolgálatában.

Samaila a Taraba Állami Egyetemen szerzett diplomát a biokémia területén. A program keretében az Elkanemi Iszlám Teológiai Főiskolába helyezték. A fiatal férfit itt gyilkolták meg, miközben szolgálatát teljesítette.

Az International Christian Concern információi szerint augusztus 26-án, hajnali fél kettőkor öt férfi támadta meg a lakóparkot, ahol a program résztvevőit szállásolták el. Betörtek a keresztény férfi szobájába, és matchetákkal rátámadtak, miközben aludt. Ez idő alatt az épület többi lakóját bezárták, hogy ne tudjanak közbeavatkozni.

A fiatal férfi temetésén testvére a következőket mondta a történtekről:

„Néhány kollégája, a program résztvevői azt mondták nekünk, hogy egy ötfős fegyveres muszlim csoport támadta meg őt. Betörtek a Nemzeti Ifjúsági Szolgálati Testület yolai szállására, ahol lakott, és machetákkal neki estek. Ezután a Yolai Szövetségi Egészségügyi Központba vitték, ahol később meghalt”.

A család szerint a fiút a hite miatt támadták meg. A Samaila-t eltemető lelkész szerint a fiú példamutató, vallásos életet élt.

Címlapkép forrása: International Christian Concern

Iratkozzon fel hírlevelünkre