Megöltek egy olasz apácát Mozambikban

Szeptember 6-án este Mozambikban terrortámadás történt a chipenei katolikus misszióban, Nampula tartományban, Nacala egyházmegyében, amely során megöltek egy olasz szerzetesnőt – számol be róla a Vatikáni Rádió.

A 83 éves Maria De Coppi nővér olasz komboniánus misszionárius volt. A terroristák fejbe lőtték a chipenei misszióban és azonnal meghalt – mondta Inácio Saúre, Nampula érseke.

„Nampula tartományban nagy szomorúság, félelem és bizonytalanság uralkodik, mivel a terroristák a múlt héten a közeli Odinepa városát is megtámadták. Megöltek falusiakat, felgyújtottak házakat, aminek következtében több száz lakost kitelepítettek. Kedd este a fegyveresek rátörtek a chipenei katolikus misszióra, és megölték Maria De Coppi nővért. A főegyházmegye más területeire is lecsaphatnak” – figyelmeztetett Inácio Saúre érsek a johannesburgi Radio Veritasnak adott telefonos interjújában.

Az afrikai főpásztor a nemzetközi közösséghez azzal a kéréssel fordult, hogy támogassa Mozambik szenvedő népét és segítsen hatékony megoldásokat találni a kibontakozó tragédiára.

(Forrás: Vatikáni Rádió)

A címlapkép forrása: Aleteia.org

Iratkozzon fel hírlevelünkre