Soltész: Folyamatosan újulnak meg a görögkatolikus óvodák az országban

A kormány támogatásával országszerte tizenhat helyszínen tart vagy fejeződött be a görögkatolikus óvodák felújítása, bővítése, valamint új intézmények építése – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Hajdú-Bihar megyei Nyíradonyban szerdán.

Soltész Miklós a Hajdúdorogi Főegyházmegye felújított és kibővített helyi görögkatolikus óvodájának átadásán elmondta, a több mint 3,3 milliárd forint értékű programban 228 millió forintot fordítottak a nyíradonyi intézmény fejlesztésére.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (k) megtapsolja az óvodások műsorát a Szent Mihály Görögkatolikus Óvoda új épületszárnyának átadásán Nyíradonyban 2022. augusztus 31-én. Mellette Tasó László, a térség országgyűlési képviselője (b) és Tasó Béla polgármester (j2)  MTI/Balázs Attila

 

Az államtitkár megköszönte az egyházmegye dolgozóinak és a szülőknek a munkájukat és a türelmüket, majd hangsúlyozta, szerte az országban terjeszteni kell a keresztény hitet.

Soltész Miklós úgy fogalmazott: terjeszteni kell azokat az értékeket, amelyek alapján gyermekeinket neveljük, ha ezt tesszük, gyermekeink a világ mindenféle őrületének” ellen tudnak majd állni és értékes felnőttekké válnak, akik a magyar társadalmat is erősítik.

(MTI)

A címlapképen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszél a Szent Mihály Görögkatolikus Óvoda új épületszárnyának ünnepélyes átadásán Nyíradonyban 2022. augusztus 31-én. Forrás: MTI/Balázs Attila

Iratkozzon fel hírlevelünkre