Több milliárdos uniós támogatást kapott a BGE digitális fejlesztésre

A Széchenyi Terv Plusz Program keretén belül 1,329 milliárd forintos támogatást kapott a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE).

Az egyetem csütörtökön az MTI-vel azt közölte, hogy a támogatást idén június és 2026 áprilisa között – az Európai Unió nyújtotta Helyreállítási Alap finanszírozásával – egyebek mellett digitális eszköz-, tananyag- és készségfejlesztésre, módszertani képzésekre, kettős diplomaprogramokra, külföldi tanulmányok támogatására és nyári egyetemek megvalósítására fordítják majd.

Hangsúlyozták: a beruházás hozzájárul a magyar felsőoktatási rendszer teljesítményének, nemzetközi versenyképességének erősítéséhez, a hosszú távú finanszírozás fenntarthatóságához, és segíti a képzés korszerűsítését.

A szolgáltatásfejlesztések hozzájárulnak az intézmény nemzetközi szerepvállalásának további erősítéséhez – írták a közleményben.

Forrás: MTI

A címlapképen ingyenesen látogatható digitális kiállítóhelyet nyitott a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) a budapesti Erzsébet téren, az Akvárium klub bejárata mellett. Forrás: Szennyes Krisztián/Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre