Pokolgépes merényletben meggyilkolták Moszkva közelében egy ultranacionalista ideológus lányát

pokolgép merénylet Moszkva

Feltételezhetően pokolgépes merénylet végzett Moszkva közelében szombat este egy ultranacionalista ideológus lányával – közölték az orosz nyomozóhatóságok.

Alekszandr Dugin ideológusra – aki szerint Oroszországnak be kell kebeleznie Ukrajnát és minden más orosz nyelvű területet – egyes Oroszország-szakértők gyakran hivatkoznak úgy, mint Vlagymir Putyin orosz elnök ideológusára – jegyezte meg az AP hírügynökség.

A hatósági gyanú szerint a pokolgépet a Daria Dugina vezette terepjáró gépkocsiba rejtették el, és az menet közben felrobbant.

Később készült tévéfelvételeken látszik, amint nyomozók a helyszínen összeszedik a gépkocsi maradványait.

A nyomozóhatóság közleményében újságírónak és politikai szakértőnek nevezte Daria Duginát. A tett elkövetőjéről és indítékáról csak annyit közöltek, hogy minden lehetőséget megvizsgálnak.

A Platonova vezetéknéven is ismert, az orosz állami média szerint 30 éves nő általában egyetértett apja nézeteivel, de tőle független szakértőként, kommentátorként szerepelt többször a Cargrad nacionalista tévében, és nyilatkozataival támogatta Oroszország ukrajnai háborúját – írta a Reuters hírügynökség.

„Dasa, apjához hasonlóan, mindig a Nyugat elleni harc frontvonalában volt” – közölte róla vasárnap reggel a Cargrad tévé.

Egyes orosz médiumok szerint Dugin és lánya együtt vettek részt egy kulturális fesztiválon, a felrobbantott autó Duginé volt, de ő az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy egy másik gépjárművel távozik a helyszínről, lánya egyedül ment el a terepjáróval.

Az ukrajnai háború miatt Oroszországra kivetett amerikai szankciók listáján Alekszandr Dugin is szerepel mint büntetendő személyiség.

(MTI)

A címlapkép forrása: Twitter/ Nexta TV

Iratkozzon fel hírlevelünkre